vineri

Cardul bancar

Toată lumea este speriată de cuvântul „bancă” şi de orice acţiune sau activitate care implică această instituţie. Din lipsă de informare şi mai ales din teama şi nesiguranţa zilei de mâine oamenii uită că o informare temeinică îţi poate aduce satisfacţii şi beneficii atunci când ai un card în buzunar. Recunosc că este o acţiune destul de anevoioasă şi riscantă să te apuci să vorbeşti pe un site de life style aşa cum este FemeiaStie, dar între noi fie vorba FemeiaStie cel mai bine cu se „mânuiesc” banii şi care este cheia succesului în casa noastră.
Este foarte posibil să-mi iasă, mai degrabă, o pledoarie pentru cardurile bancare, decât un articol pentru această rubrică din revistă . Îmi voi asuma acest risc şi-mi voi începe articolul cu explicaţiile necesare şi haideţi să facem o scurtă listă ca să vedem cum ne ajută cardul bancar (fără să ne dăm seama) să facem economii:
2 Cardul îţi va opri întotdeauna 9,95 pentru oglinda cosmetică luată din magazin, vorba aceea: „Ban cu ban se face suta!”.
2 Gândiţi-vă la diferenţa de a pierde 700 lei cash şi a pierde cardul cu bani, cardul poate fi blocat imediat printr-un telefon la un număr special şi astfel paguba va fi recuperată dacă aveţi un card bancar.
2 Tot mai multe buticuri şi magazine de cartier acceptă plata cu cardul la cumpărături, iar comisionul este 0%, asta indiferent de banca emitentă a cardului şi de cea a comerciantului.
2 Cardul bancar (cel de credit) îţi oferă posibilitatea unui împrumut imediat atunci când eşti la cumpărături şi se întâmplă să rămâi fără bani suficienţi, mare atenţie la termenele de rambursare a ceea ce aţi împrumutat.
2 Cumpărăturile online care pot fi achitate instantaneu cu ajutorul cardului, însă înainte trebuie semnat un contract „3D Secure” cu banca emitentă, mare atenţie însă la siteurile de phishing.
2 Aş adăuga şi economiile „forţate”, adică dacă te îmbie un miros de produse de patiserie calde, treci mai departe covrigăreasa nu va accepta cardul ca  instrument de plată, datorită mediului de lucru special.
2 Există o reţea de bancomate bancare în continuă dezvoltare şi foarte sigur va fi curând şi unul în apropierea locuinţei tale, iar bancomatul nu te va întreba niciodată de ce ai nevoie de bani cash la ora 4.30 dimineaţa, când pleci cu prietenii la pescuit.
2 Dacă ai îndoieli de ce ai făcut cu banii din contul de card, vei primi lunar din partea băncii un desfăşurător cu acţiunile pe care le-ai întreprins cu cardul: retrageri, interogări, plăţi, etc.
2 Noile tehnologii hibrid (bandă magnetică şi cip implementate pe acelaşi card) oferă tot mai multă siguranţă împotriva clonării (copierii) cardului dumneavoastră, de către skimmeri.
2 Cei care deţin card bancar au o cu totul altă eligibilitate şi scoring bancar atunci când vor dori să acceseze un împrumut sau serviciu bancar şi în unele cazuri banca poate oferi şi dobânzi preferenţiale acestor clienţi.
2 Sunt multe cazuri, când cardurile (în special cele cobranded) ţin loc şi de legitimaţie de acces în unele cluburi exclusiviste şi veţi folosi cardul dumneavoastră bancar pentru a accesa uşa succesului.
Vreau să vă asigur că aş putea continua, cel puţin  câteva pagini cu motivele pro card bancar, la fel cum cei care sunt împotriva acestui instrument de plată ar putea să scrie câteva pagini „contra card bancar”, însă nu aş vrea să vă plictisesc prea mult şi nici să nu-i stresez pe cei din tabăra contra card bancar, aşa că îmi voi lua libertatea de a încheia aici acest nou articol al meu cu promisiunea că voi reveni atunci când voi mai avea ceva important să vă comunic.

Până atunci multă sănătate şi să auzim de bine, iar când veţi fi multimilionari să nu uitaţi că una din cauze este posibil să fi fost şi sfaturile citite aici şi vă aştept pe toţi cu parteneriate aici pe site atunci !!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu